7 iunie 2020, 12:52

Studiu surprinzător! 7 din 10 părinți au recunoscut că preferă unul dintre copiii lor

Primul copil, favoritul părinților. Cercetătorii de la Universitatea din California au analizat dinamică a 384 de familii și au constatat că 70% dintre mame și 74% dintre tați au recunoscut că preferă unul dintre copiii lor.

Părinții își iubesc fiecare copil, dar se pare că doar cu unul stabilesc o legătură emoțională mai puternică, iar acesta devine preferatul lor.

Cercetătorii cred că, atunci când ești părinte pentru prima dată, toate etapele sunt memorabile și au un impact emoțional mai mare. Primul pas, primul cuvânt, prima notă la școală sau primul eșec sunt experiențe care îi marchează pe părinți. Când vine vorba de copiii mai mici, toate aceste lucruri sunt importante, dar impactul lor emoțional nu mai este același, transmite pedagoteca.ro.

Un alt studiu efectuat de Universitatea Purdue (universitate de cercetare din West Lafayette, Indiana) a aflat pe cine preferă mamele, iar concluzia a fost că mamele aleg întotdeauna fiicele, mai ales pe prima născută. Cercetătorii au intervievat copiii, dar au descoperit nu au avut întotdeauna dreptate evaluarea preferințelor mamelor lor. Doar 39% dintre copii au reușit identifice copilul preferat mamei.

Specialiștii au concluzionat că în multe cazuri statutul de copil preferat afectează bunăstarea pe termen lung a copilului.

 

sursa foto: nakita.grid.id


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.