Consiliul pentru Drepturile Omului al Națiunilor Unite a recunoscut jocul ca un drept al fiecărui copil, având un rol foarte important pentru dezvoltarea fizică, emoțională, socială și cognitivă, fiind vital pentru dezvoltarea normală a creierului.
Un studiu recent realizat de Grupul Lego România arată că unu din cinci părinți din România nu s-a jucat niciodată cu copilul său. Majoritatea părinţilor nu consideră joaca o prioritate.
Psihologii susțin că beneficiile jocului cu piese Lego pentru copii sunt: conexiunea, creativitatea, reglarea emoţională (aspect esenţial).
Părinții care au fost implicați în studiu au declarat că joaca alături de copiii lor le-a îmbunătățit viața și i-a făcut fericiți.
„Părinţii spun că joaca îi ajută să se contecteze mai bine cu copiii lor iar copiii îşi amintesc emoţiile trăite alături de părinte şi vor să repete experienţa”, susține Valery Kasimov, Country Manager România & Bulgaria, Grupul Lego, potrivit news.ro.
„Joaca este un drept fundamental şi una dintre convingerile noastre. Atât timp cât părinţii şi copiii continuă să vadă impactul pozitiv pe care joaca îl are, cu resursele şi inspiraţia necesare, putem cu toţii să facem loc pentru joacă”, a mai declarat Kasimov.
Comentariile sunt oprite pentru acest articol