4 martie 2024, 22:35

STUPID. De ce Japonia va arunca MILIOANE de doze de vaccin Pfizer

Situație cel puțin bizară în Japonia, ca să nu spunem stupidă. Ministrul Sănătății a anunțat că se vor arunca sute de mii, posibil milioane de doze de vaccin.

Japonia a rezervat 144 de milioane de doze de vaccin Pfizer, dar nu are suficiente seringi care pot extrage din flacon doza numărul șase, relatează The Guardian.

Japonia a rezervat 144 de milioane de doze de vaccin Pfizer – suficiente pentru 72 de milioane de oameni – presupunând că fiecare flacon conține șase doze.

Dar lipsa seringilor cu „spațiu mort” redus va forța personalul medical să utilizeze seringi standard care sunt capabile să extragă doar cinci doze dintr-un flacon, pentru 60 de milioane oameni.

Matematic, la prima vedere, se vor arunca flacoanele/dozele trebuitoare a 12 milioane de persoane.

„Seringile folosite în Japonia pot extrage doar cinci doze”, a spus ministrul Sănătății Norishia Tamura, potrivit agenției de știri Kyodo. „Vom folosi toate seringile pe care le avem și care pot extrage șase doze, dar, desigur, nu va fi suficient.”

De ce Japonia va arunca MILIOANE de doze de vaccin Pfizer

Guvernul solicită producătorilor de echipamente medicale să crească producția de seringi specializate.

Japonia nu este singură țară cu această problemă. Statele Unite și țările Uniunii Europene au raportat, de asemenea, un deficit de seringi pentru șase doze, ceea ce înseamnă că există o concurență puternică pentru aprovizionare.

Când Japonia își va începe programul de imunizare anti-Covid la jumătatea lunii februarie – cu câteva luni mai târziu decât multe alte economii dezvoltate – lucrătorii din domeniul sănătății care administrează vaccinul nu vor mai avea de ales decât să arunce a șasea și ultima doză.

Japonia va începe prin inocularea a 10.000 până la 20.000 de lucrători medicali din prima linie, a căror stare va fi atent monitorizată pentru orice efect secundar, urmată de alți 3,7 milioane de lucrători medicali de la jumătatea lunii martie.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol