20 octombrie 2021, 16:24

SUA va lansa un raport care va include și informații despre OZN-uri

Proiectul de lege „stimulus” din SUA, de 2,3 miliarde de dolari, de anul trecut, a făcut câteva lucruri foarte evidente: a oferit unor milioane de americani ajutor în pandemie și a evitat căderea guvernului. Dar s-a ocupat și de… OZN-uri. Raportul care urmează să fie publicat va include și analiza detaliată a datelor și informațiilor despre fenomenele aeriene neidentificate” colectate de Oficiul de Informații Navale, Forța Operativă pentru Fenomene Aeriene Neidentificate și FBI. Raportul s-ar putea referi la observațiile din toată lumea.

Doi factori ar putea întârzia lansarea raportului:

  1. agențiile au ratat în trecut termene similare de raportare în fața Congresului;
  2. dispoziția nu este obligatorie din punct de vedere tehnic, deoarece prevederea despre OZN-uri a fost inclusă în raportul Comitetului de informații al Senatului privind proiectul de lege, nu în proiectul de lege în sine.

 

Pentagonul a lansat de curând trei videoclipuri pixelate cu OZN-uri, înregistrate de piloții Marinei SUA, folosind camere cu raze infraroșii. Filmările arată obiectele care se mișcă rapid pe ecran. Mulțimea din ce în ce mai vocală de observatori spațiali așteaptă cu nerăbdare următorul raport și unii dintre ei spun că studierea OZN-urilor este esențială pentru securitatea țării.

„Este vorba despre obiecte care au fost văzute de piloții Marinei sau Forțelor Aeriene sau care au fost preluate de imagini prin satelit, obiecte cu acțiuni dificil de explicat, mișcări care sunt greu de imitat, deoarece nu avem tehnologia necesară sau care călătoesc la viteze care depășesc bariera sonoră, fără un sonic boom”, a explicat fostul director de informații John Ratcliffe.

Christopher Mellon, fost secretar adjunct adjunct al Apărării, a aplaudat dezvăluirea lui Ratcliffe, pe care a numit-o „o recunoaștere importantă și demnă de remarcat”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.