16 noiembrie 2023, 16:31

Sub semnul Spaniei: clarinetistul PABLO BARRAGÁN cântă o lucrare semnată de ÓSCAR NAVARRO, în primă audiție în România

Vineri, 17 noiembrie 2023 (de la 19.00), la Sala Radio vă veți bucura de un concert derulat sub semnul Spaniei. Organizat în colaborare cu Institutul Cervantes – București și cu Ambasada Spaniei, evenimentul îl aduce în România pe clarinetistul PABLO BARRAGÁN, recunoscut pentru sunetul său rafinat, combinat cu o înaltă măiestrie artistică și carismă scenică. Pablo Barragán a studiat la Conservatorul din Sevilla, la Academia Barenboim-Said din Berlin și la Musik Akademie – Basel. Este câștigătorul distincției Prix Crédit Suisse Jeunes Solistes – Elveția (în 2013), premiu care i-a adus și invitația de a debuta ca solist la celebrul Festival internațional de la Lucerna.

Alături de ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO, Pablo Barragán va cânta – în primă audiție în România – Concertul nr. 2 pentru clarinet și orchestră, semnat de compozitorul spaniol contemporan ÓSCAR NAVARRO. În aceeași seară, veți asculta și suitele „L’Arlésienne” („Fata din Arles”), partitură creată de BIZET pentru a ilustra muzical piesa de teatru scrisă de Alphonse Daudet.

Evenimentul se va desfășura sub bagheta dirijorului grec ANASTASIOS SYMEONIDIS, al cărui nume a fost adesea asociat cu poziția de director artistic al Orchestrei Naționale a Radioteleviziunii din Grecia. Seara se va deschide cu Uvertura Carnaval, semnată de ANTONÍN DVOŘÁK.

Concertul organizat în colaborare cu Institutul Cervantes și Ambasada Spaniei.

 Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical – și LIVE online, pe site-urile celor două posturi de radio.

 Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online – pe entertix.ro și myticket.ro – şi în librăriile Cărtureşti.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol