25 mai 2022, 18:02

Succes pentru România la cea mai mare competiție de inventică: 16 medalii de aur

International Invention Innovation Competition in Canada este la cea de-a-IV-a ediţie și a avut loc la finalul lunii august.

„The 4th International Invention Innovation Competition în Canada, iCAN 2019”, una dintre cele mai mari competiţii mondiale de inventică, a adunat 50 de ţări şi 415 invenţii.

România a adus în concurs 20 de invenții, 11 dintre acestea aparţinând Universităţii Politehnica din Bucureşti. Astfel, România s-a clasat în top trei mondial, din punct de vedere al medaliilor câştigate.

Reprezentanţii Universităţii Politehnica din Bucureşti au obţinut cinci trofee, 11 medalii de aur şi diplome de excelenţă, 4 certificate de apreciere (individuale), precum şi 5 medalii de aur și premii oferite de entităţile participante, informează agerpres.ro.

Din delegaţia României au făcut parte Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi reprezentată prin Forumul Inventatorilor Români, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, URBAN-INCERC Bucureşti împreună cu Universitatea de Arhitectura şi Urbanism Ion Mincu din Bucureşti , Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Textile şi Pielărie – INCDTP Bucureşti, iSENTINEL şi ARTA Sibiu.

Printre invenţiile româneşti premiate s-au aflat un implant cranian, o endoproteză craniană cu sistem de culisare, două proteze totale de cot, un dispozitiv de frezare, anuscop de câmp operator reglabil, eso-traheoscop, sistem mecanic de oscilare verticală alternantă a centurii pelviene, un dispozitiv de injectare ghidată, sistem multinfuncţional de tip magnetită utilizat în tratamentul şi diagnoza cancerului, dar şi un procedeu de preparare a unor materiale compozite multifuncţionale pentru tratarea cancerului osos şi nanostructuri magnetice.

 

sursa foto: agerpres.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol