19 ianuarie 2021, 3:20

Sud-coreeni au inventat masca alimentată cu baterii, care te scapă de aburirea ochelarilor

De când cu normele sanitare, de evitare a răspândirii noului coronavirus, masca se află în centrul atenției. Bună și rea în același timp, ea este vedeta acestei perioade agitate. Hulită de mulți pentru că îngreunează respirația și aburește lentilele ochelarilor, masca de protecție trece la un alt nivel.

Cu baterii

O companie sud-coreeană a inventat o mască facială cu baterii, proiectată pentru a reduce problemelor provocate de măştile cu design convenţional, cum ar fi dificultăţile în respiraţie şi aburirea ochelarilor, potrivit Reuters.

Modelul PuriCare Wearable, lansat de LG Electronics, disponibil într-o singură mărime şi care cântăreşte cât o pereche de ochelari de schi, este prevăzut cu două ventilatoare şi filtre de aer pentru particule cu un randament ridicat, care purifică atât aerul inspirat, cât şi cel expirat.

Preocupare pentru respirație

”Respiraţia este cea mai mare preocupare atunci când vine vorba de purtarea unei măşti faciale, iar măştile de unică folosinţă au un impact uriaş asupra mediului”, a declarat pentru Reuters Choi Yoon-hee, un înalt funcţionar în cadrul echipei LG Electronics de producţie a soluţiilor pentru purificarea aerului.

Masca este însoţită de o casetă care încarcă bateria şi dezinfectează echipamentul cu ajutorul luminii ultraviolete.

Dispozitivul va fi disponibil în cel de-al patrulea trimestru pe anumite pieţe. LG nu a stabilit încă preţul măştii.

Potrivit producătorului, masca are o autonomie a bateriei de aproape opt ore atunci când este setată pentru consum redus şi de două ore la funcţionare intensă.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.