7 iunie 2022, 15:10

Suedia anunță oficial cererea de aderare la NATO. Bravo, Putin, ai unit și întărit Alianța!

Și Suedia a făcut anunțul așteptat, de altfel, după ultimele evoluții din teren. Stockholm-ul va solicita aderarea la NATO, a anunțat luni premierul suedez Magdalena Andersson, potrivit BBC.

Anunțul vine la o zi de la decizia similară a Finlandei de a cere intrarea în Alianța nord-atlantică. Alianță care, deși dorită moartă în timpul Administrației Trump, iată, se întărește, odată cu invazia rusă din Ucraina.

Premierul suedez s-a declarat încrezătoare că va exista sprijin în rândul poporului suedez pentru aderarea la NATO.

Reamintim că duminică, președintele și premierul Finlandei au anunțat că Finlanda vrea să devină membră a Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) şi îşi va depune candidatura în acest sens.

Şeful statului finlandez şi un consiliu guvernamental „au decis împreună că Finlanda va cere să devină membră a NATO”, a declarat preşedintele francez Sauli Niinisto.

„Aceasta este o zi istorică. O nouă epocă începe”, a declarat preşedintele finlandez, în timpul unei conferinţe de presă.

Parlamentul finlandez urmează să examineze luni proiectul de aderare, cu un vot prevăzut să aibă loc apoi, potrivit preşedintelui camerei.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol