29 noiembrie 2021, 2:21

Supă de cartofi pe ISS

Este bine când pleci la drum să-ți iei câte ceva de mâncare. Poate niște sendvișuri, ceva de băut. Poate e coadă unde te duci, e scump sau poate nu găsești exact ce vrei.

Pornind de la acest principiu, astronautul german Matthias Maurer, care va zbura în curând în spațiu, s-a gîndit că n-ar fi rău să plece la drum cu mâna/burta goală!

Astronautul german Matthias Maurer, de la Agenţia Spaţială Europeană (ESA), a spus că va lua cu el tocăniţă de vânat şi supă de cartofi atunci când va călători spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), la sfârşitul lunii octombrie.

Matthias Maurer, în vârstă de 51 de ani, a afirmat, cu prilejul unei conferinţe de presă, că i-a fost pregătită mâncare ”tipic germană”, dar pe care nu a gustat-o încă.

”O să o împart cu colegii mei de echipaj şi sunt sigur că va fi foarte delicioasă şi toată lumea o aşteaptă cu nerăbdare”, a spus el.

Obiectivul principal al misiunii la care participă astronautul german este cercetarea – Maurer a spus că el şi colegii lui vor lua cu ei în ”bagaje” 300 până la 350 de experimente.

6 luni în spațiu

Trei astronauţi de la NASA, Thomas Marshburn, Raja Chari şi Kayla Barron, vor călători împreună cu Matthias Maurer în capsula Crew Dragon, dezvoltată de compania privată din domeniul spaţial SpaceX, fondată de miliardarul Elon Musk.

Echipajul va decola de la baza de lansare Cape Canaveral din Florida.

Astronauţii vor realiza experimente la o altitudine de aproximativ 400 de kilometri pe orbita Pământului timp de şase luni şi vor finaliza, totodată, o misiune extravehiculară.

Capsula care transportă echipajul ar urma să se conecteze cu avanpostul spaţial în data de 31 octombrie.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.