26 octombrie 2021, 1:21

Superliga, care Superliga? Jumătate dintre echipe au renunțat. Superliga s-a suspendat!

Anunțul noii competiții nu a căzut cu bine fanilor. După ce mai mulți fani, antrenori, jucători și oameni de fotbal au făcut presiuni împotriva ei, Superliga a fost suspendată.

Manchester City, la începutul serii, apoi  Liverpool, Manchester United, Tottenham și Arsenal și-au anunțat retragerea din controversatul proiect al Superligii.

Chelsea s-a retras și ea după ce, marți, sute de fani au protestat blocând autocarul echipei la sosirea pe Stadionul Stamford Bridge pentru meciul cu Brighton.

Pe lângă echipele din Anglia, Inter a anunțat și ea că nu va participa.

Văzând iureșul, Barcelona a adoptat și ea repede o poziție”neutră” cerând, în mod oficial, poziția fanilor.

Potrivit TV3 Catalunya, preşedintele Barcelonei, Joan Laporta, a asigurat că nu va ratifica aderarea clubului la Super Liga până când nu va avea acordul suporterilor-membri, socios: „Echipa lor, decizia lor”.

Şi Atletico Madrid este gata să-şi reconsidere poziţia, iar Real așteaptă poziția echipelor rămase. Care…nu prea mai sunt.

Presiunea de pe umerii oficialilor Superligii devenise deja prea mare, astfel că, la numai 48 de ore după anunțul înființării, noua competiție a fost suspendată, proiectul având nevoie de ”regândire”.

Care este comunicatul oficial

„Super Liga Europeană este convinsă că situația actuală din fotbalul european are nevoie de schimbare. Am propus o nouă competiție europeană pentru că sistemul existent nu mai funcționează.

Propunerea noastră este să permitem sportului să evolueze în timp ce generează resurse și stabilitate pentru întreaga piramidă a fotbalului. Se dorește inclusiv susținerea comunității fotbalului în lupta pentru depășirea problemelor financiare generate de pandemie. De asemenea, proiectul nostru ar urma să asigure plăți de solidaritate mult mai generoase pentru părțile interesate.

În ciuda anunțului despărțirii, făcut de cluburile din Anglia forțate de presiunea din jurul lor, suntem convinși că propunerea noastră respectă în totalitate legea europeană și regulamentele în vigoare. Acest lucru a fost demonstrat astăzi printr-o decizie luată în instanță, urmând ca Super Liga să fie apărată față de acțiunile terților.

Ținând cont de circumstanțele actuale, vom reconsidera cei mai potriviți pași pentru a regândi proiectul, având mereu în minte scopul nostru de a oferi fanilor cea mai bună experiență și de a asigura suport financiar întregii comunități a fotbalului.”, se anunță în comunicatul emis de Super Liga Europeană, potrivit Eurosport.

Care au fost cluburile care au format Superliga

Cele 12 cluburi fondatoare erau AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham, în timp ce Florentino Perez era președintele competiției.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.