30 iunie 2022, 15:31

Superofertă! Bulgaria expulzează nu mai puțin de 70 de diplomați ruși. Pleacă inclusiv șoferi și băieții de la IT

​Ministerul bulgar de Externe a anunțat marți că a cerut Rusiei să își retragă 70 de membri ai personalului diplomatic până pe 3 iulie, afirmând că Rusia trebuie să își reducă stafful ambasadei din Sofia la același nivel cu cel reprezentanței diplomatice bulgare din Moscova, scrie Reuters.

„Primul motiv îl reprezintă reciprocitatea… Al doilea – din cauza activităților întreprinse de oficiali ruși, despre care autoritățile bulgare competente au stabilit că sunt incompatibile cu Convenţia de la Viena privind relaţiile diplomatice”, precizează MAE bulgar într-un comunicat.

Concret, Ministerul de Externe de la Sofia a ordonat acum Rusiei să-și reducă stafful diplomatic din Bulgaria la același nivel cu cel al misiunii diplomatice bulgare din Rusia.

Acest lucru ar însemna menținerea unui efectiv de maximum 23 de diplomați și 25 de membri ai personalului administrativ și tehnic, conform MAE bulgar.

Problema este că dacă MAE rus va răspunde Bulgariei cu aceeași monedă, este posibil ca ambasada Bulgariei de la Moscova să rămână fără diplomați…


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol