25 ianuarie 2021, 23:04

Surpriză pentru turiștii din Amsterdam. Fără canabis și distracție în Cartierul Roșu

Primăria din Amsterdam pune piciorul în prag și vrea să-i țină pe turiști departe de celebrul Cartier Roșu, dar și de magazinele în care se comercializează produse pe bază de canabis. Totodată, autoritățile olandeze au luat în calcul și interzicerea grupurilor organizate în cartierul care este, pe zi ce trece, din ce în ce mai aglomerat, potrivit Descoperă. 

Primarul metropolei olandeze, Femke Halsema, a încercat în diverse rânduri să obțină și sprijin politic pentru implementarea acestei inițiative, care are în vedere curățarea efectivă a zonelor aglomerate din Cartierul Roșu.

Acesta a adus ca principal argument, un studiu potrivit căruia majoritatea vizitatorilor sunt britanici, iar o treime din totalul vizitatorilor străini nu mai sunt atât de interesați să viziteze capitala dacă nu ar mai putea încerca diversele produse pe bază de canabis sau dacă nu ar vizita cafenelele și barurile speciale. Mai mult decât atât, reprezentanții primăriei au mai anunțat că doresc să reducă și interesul turiștilor pentru plantele halucinongene.

Anual, orașul cu o populație de 1,1 milioane de locuitori este vizitat de un număr imens de turiști, aproximativ 17 milioane. Din acest motiv, autoritățile se gândesc cum să evite promovarea atracțiilor turistice din zonă. Planul municipalității este acela de a nu-i mai lăsa pe străini să se folosească prea mult de „politica de toleranţă” (gedoogbeleid), mai menționează Descoperă. 

Studiul la care a făcut referire primarul metropolei olandeze, realizatd e biroul de statistică și cercetare din Amsterdam, mai arată și că 11% din turiști nu ar dori să viziteze niciodată orașul dacă consumul de canabis ar fi interzis, potrivit Mediafax. Pe de altă parte, doar 40% din viziatori au confirmat faptul că nu ar veni în Amsterdam doar pentru acest lucru și că adoptarea unei asemenea legi nu i-ar deranja în mod special.

Reprezentanții administrației olandeze au mai anunțat și că de la data de 1 aprilie 2020, vor interzice accesul grupurilor mai mari de 15 turiști, atât în Cartierul Roșu, cât și în alte zone ale Amsterdamului, acolo unde sunt prestate servicii sexuale.

Totodată, aceștia au mai menționat și faptul că fiecare grup de turiști va avea nevoie de un persmi și va trebui să fie obligatoriu însoțit de un ghid, în momentul în care doresc să viziteze centrul orașului. Mai mult decât atât, dacă ghidul unui grup încalcă noile reguli riscă să plătească o amendă de 190 de euro.

Sursă Foto: lonelyplanet.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.