13 iulie 2020, 8:58

Sute de mii de persoane susțin renovarea Marelui Zid Chinezesc. Cum au fost colectate peste 6.5 milioane de euro

Aproximativ 360.000 de utilizatori din mediul online au reușit să doneze în aproape trei ani peste 45 de milioane de yuani echivalentul a 6,54 milioane de dolari pentru a susține lucrările de reparare și renovare a Marelui Zid Chinezesc. Toate acestea au fost posibile datorită unei campanii de finanțare participativă, conform celor de la agerpres.ro.

Sursă foto: turismistoric.ro

Această campanie a început în luna septembrie a anului 2016 din inițiativa celor de la Fundaţia Chineză pentru Conservarea Patrimoniului Cultural, această organizație aflându-se în subordinea celor de la Admninistraţia Naţională a Patrimoniului Cultural. În susținerea demersurilor făcute de cei menționați anterior s-a implicat și Fundaţia Tencent.

Sursă foto: blog.amaryllistour.ro

Astfel, dacă ne uităm pe platforma de internet a campaniei putem observa cu ușurință că banii strânși au fost folosiți strict pentru lucrările de reparație care au fost făcute în mai multe zone ale zidului din Beijing, dar și din provinciile Shanxi ori Hebei.

Sursă foto: blog.amaryllistour.ro

Conform datelor prezentate de cei de la Agerpres.ro este prima oară când au loc astfel de lucrări de întreținere la Marele Zid Chinezesc prin utilizarea unei campanii de finanțare participativă. Referitor la susținătorii campaniei se precizează că încearcă să crească nivelul de conștientizare al oamenilor atunci când vine vorba de amenințările pe care le-a traversat Marele Zid Chinezesc de-a lungul timpului.

Sursă foto: blog.amaryllistour.ro

Să nu uităm faptul că Marele Zid Chinezesc face parte din Patrimoniul Mondial al Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură cunoscut drept UNESCO, fiind alcătuit din mai multe ziduri interconectate. Construcția impresionantă traversează un număr impresionant de provincii și orașe, mai exact 15.

Sursă foto: adevarul.ro

Despre deteriorările apărute se consideră că au fost create atât de precipitații cât și de oameni, toate aceste ducând pas cu pas la prăbușirea și nevoia rapidă de renovare.

Sursă foto cover: blog.amaryllistour.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.