8 iulie 2020, 10:34

Tânăra Bianca Paraschiv câştigă premiul I la Concursul Internaţional de arte plastice „Martha Bibescu”

Prima ediție a concursului Internațional de arte plastice “Martha Bibescu” și-a desemnat câștigătorii.

În competiție s-au înscris 96 de concurenți cu vârste între 7 și 25 de ani, din Franța, Cipru, Irlanda, Republica Moldova și România.

Premiul I a fost acordat la toate cele patru categorii de vârstă și două mari discipline: PICTURĂ și DESEN. Câștigătoarea a fost Bianca Paraschiv, o tânără de 22 de ani din Constanța, autoarea lucrării „Licenţia”. Tânăra a mai participat la 22 de expoziții de grup, a obținut Premiul Special al Fundației “Alexandru Țipoia“ în cadrul Salonului național de Miniatură de la Muzeul de artă modernă și contemporană Pavel Șușara, informează radioromaniacultural.ro.

Lucrările Biancăi se regăsesc în colecții publice și private din România, Anglia, Statele Unite ale Americii, Suedia, Noua Zeelanda, Hong Kong și a fost invitată să expună în galerii de arta din New York, New Jersey, Florența, Londra și Torino.

Locul II a fost obținut de elevele Colegiului de arta „Carmen Sylva” din Ploiesti – Ana Maria Cosma si Alexa Mihalcescu, iar premiul al III-lea au obținut Andreea Coman si Elena Alina Herteg din Baia Mare, Maia Trutescu din Resita, Clara Mantu (Irlanda), Xenia Bohan (Republica Moldova), Alexandru David din Iasi, Ioana Chiriac si Silvia Radulescu din Bucuresti.

În casa prințesei Martha Bibescu vor fi expuse lucrările tinerilor artiști.

sursa foto: ziare.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.