6 septembrie 2023, 19:31

Tancurile Abrams vor intra în luptă în următoarele săptămâni

M1 Abrams, cele mai avansate tancuri de luptă al SUA, sunt acum gata să fie desfășurate în Ucraina după ce formarea și pregătirea primelor trupe ucrainene au fost finalizate în Germania, scrie Politico.

Aproximativ 200 de militari ucraineni au fost antrenați la bazele armatei americane din Germania pentru a opera Abrams și sunt acum gata să meargă pe front, în linia întâi. Antrenamentul la Hohenfels Training Area, locul unde se află Centrul de pregătire multinațional comun al armatei SUA, a inclus un exercițiu combinat al forței de armament care simulează operațiunile cu forţa unui batalion.

Potrivit publicației europene „Politico”, primele 10 tancuri Abrams vor ajunge la mijlocul lunii septembrie, după ce vehiculele au fost supuse „la cele mai recente transformări”.

Astfel,  cele 31 de tancuri implicate vor transporta muniție cu uraniu sărăcit, care are capacitatea de a pătrunde în blindajul frontal al tancurilor rusești.

Totuși, Statele Unite au refuzat să furnizeze tancurile sale M1A2 mai avansate, trimițând în schimb Ucrainei M1A1, o versiune mai veche de pe care oficialii spun că au fost eliminate tehnologiile sensibile.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol