20 septembrie 2023, 15:01

TÁR cu Cate Blanchett și Balena cu Brendan Fraser, printre filmele Caravanei TIFF la Timișoara

Caravana TIFF Unlimited face o nouă oprire la Timișoara și promite un weekend cu filme de Oscar, filme românești, dar și un cine-concert special, între 21 și 24 septembrie la Cinema Victoria, Grădina Capitol și Filarmonica Banatului.

În program sunt filme precum TÁR (r. Todd Field), cu Cate Blanchett în rolul unei dirijoare de geniu, sau Balena (r. Darren Aronofsky), care i-a adus premiul Oscar actorului Brendan Fraser. Spectatorii sunt așteptați și la filme românești în avanpremieră: documentarul Între Revoluții (r. Vlad Petri), David, noul film al lui Radu Muntean despre ultramaratonistul Tibi Ușeriu sau Cazul inginerului Ursu (r. Liviu Tofan), despre dizidentul comunist.

Biletele au fost puse în vânzare online, pe eventbook.ro, pe site-ul cinema Victoria și la casieria cinematografului. Proiecțiile în aer liber de la Grădina Capitol au intrare gratuită.

Cine-concert

Un eveniment special al Caravanei TIFF la Timișoara este cine-concertul Aventurile Prințului Achmed, acompaniat LIVE de muzicianul Danaga. Regizat în 1926 de Lotte Reiniger, Aventurile Prințului Achmed este cel mai vechi film de animație din lume și este inspirat din legendara colecție de povești O mie și una de nopți. Muzicianul și compozitorul clujean Danaga a creat coloana sonoră a cine-concertului și o va interpreta LIVE la Timișoara.

Evenimentul va avea loc joi, 21 septembrie, la Filarmonica Banatului. Biletele sunt disponibile online – https://eventbook.ro/film/bilete-caravana-tiff-la-timisoara-aventurile-printului-ahmed

Alte evenimente

Alte propuneri ale organizatorilor includ noul documentar regizat de Oliver Stone – Nuclear Now, povestea de dragoste queer În trecere (Passages, r. Ira Sachs), comedia despre frica de zbor Confort Nordic (r. Hafsteinn Gunnar Sigurðsson), noul film semnat de Fatih Akin – Rheingold – despre rapperul german Xatar, sau noul film regizat de François Ozon – Crima este a mea. Weekend-ul se va încheia cu proiecția unei povești clasice – Casablanca – la Grădina Capitol. Programul complet este disponibil pe tiff.ro și pe pagina de Facebook a proiectului – https://www.facebook.com/caravanatiff


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol