26 august 2023, 9:46

Țara arde, iar Vladimir Vladimirovici promulgă legea care interzice schimbarea de sex. Unele căsătorii vor fi anulate!

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat legea care interzice schimbarea de sex atât ca act medical cât şi în documentele de identitate oficiale.

Măsura, potrivit Parlamentului rus, este menită să prevină degenerarea copiilor şi adulţilor ruşi, și alarmează comunitatea LGBT.

Astfel, în Rusia va fi interzisă orice intervenţie medicală, atât chirurgicală cât şi medicamentoasă, pentru schimbarea sexului. Vor fi permise doar intervenţiile medicale pentru tratarea unor anomalii congenitale, a afecţiunilor genetice şi endocrine asociate cu formarea alterată a organelor genitale la copii, în urma deciziei unei comisii de experţi.

Căsătorii anulate!

Noua lege interzice adopţiile de copii pentru persoanele care au efectuat o operaţie de schimbare de sex şi anulează căsătoriile dacă unul dintre soţi a recurs la o astfel de operaţie. Reforma constituţională rusă din 2020 a stabilit conceptul de căsătorie ca fiind exclusiv uniunea între un bărbat şi o femeie.

Viceministrul rus al Sănătăţii, Oleg Salagai, a anunţat în iunie anul trecut că în Rusia existau atunci 996 de cereri de schimbare de sex. Între 2018 şi anul trecut, mai mult de 2.700 de ruşi şi-au schimbat sexul în documente.

Genocid trans

Transsexualii ruşi se tem acum de tot mai multă „represiune” şi mulţi dintre ei văd ca singură soluţie plecarea din Rusia, scrie agenţia spaniolă EFE.

„Ca primă politiciană transsexuală în Rusia, pot spune că această lege nu este doar discriminatorie, ci ea interzice însăşi existenţa persoanelor trans în Rusia. Este un genocid împotriva transsexualilor”, a susţinut într-o declaraţie dată acestei agenţii Iulia Alioşina, care candidează pentru postul de guvernator al regiunii siberiene Altai.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol