23 iunie 2024, 10:27

Țara bunicilor fără nepoți. România are cei mai mulţi copii care cresc în altă ţară decât cea de origine

Populația României a scăzut dramatic în ultimii ani. Aflați în dificultate, românii se gândesc la emigrare, soluție la care pare că tot mai mulți apelează în ultimul timp pentru a avea parte de un trai mai bun sau de un loc de muncă cu venit mai mare. Pe lângă adulți, se pare că România pierde teren și în privința minorilor. Un studiu recent referitor arată că mai bine de 630.000 copiii s-au născut în străinătate, fapt rezultat din fenomenul emigrării a românilor.

„’Talent Abroad: A Review of Romanian Emigrants” (Talent în străinătate: o recenzare a emigranţilor români) spune că majoritatea românilor care au emigrat  s-au îndreptat spre țări membre ale Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, întrucât în Italia sunt peste 1 milion de cetățeni români, în Germania peste 600.000 și în Spania peste jumătate de milion. De asemenea, între anii 2000-2001 și 2015-2016 s-au înregistrat peste două milioane de români emigranți, transmite digi24.ro.

În plus, 25% din populația din România și-a exprimat dorința de a emigra, în vreme ce jumătate din persoanele  cu vărste cuprinse între 15-24 de ani vor același lucru.

Sursă foto: A1


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol