24 ianuarie 2021, 10:31

Țara care anunță oficial al doilea val de infectare cu noul coronavirus

Oficialii din domeniul sănătății din Coreea de Sud spun că țara trece printr-un al doilea val de coronavirus, deși înregistrează un număr relativ redus de noi infectări, relatează BBC.

Coreea de Sud a fost considerată un exemplu de succes în lupta cu COVID-19, dar acum se așteaptă ca epidemia să continue și în următoarele luni.

Primul val a durat până în aprilie

Șefa Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (KCDC), Jung Eun-kyeong, a declarat că primul val a durat până în aprilie. În mai, însă, numărul de cazuri noi a crescut și au apărut inclusiv focare la cluburile de noapte din Seul.

Între aceste perioade, cazurile confirmate zilnic au scăzut de la aproape o mie la zero infecții, timp de trei zile consecutiv.

Jeong Eun-kyeong a precizat că o minivacanță de la începutul lunii mai a marcat începutul unui nou val de infectări, concentrat în mare parte în zona Seul, unde fuseseră înregistrate anterior mai puţin cazuri.

„În zona metropolitană, credem că primul val a fost din martie până în aprilie, precum şi din februarie până în martie”, a spus Jeong în cadrul unei conferinţe periodice. „Apoi vedem în desfăşurare un al doilea val, care a fost declanşat de vacanţa din mai”, a adăugat ea, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Vârf

La sfârşitul lunii februarie, Coreea de Sud a raportat un vârf de peste 900 de cazuri într-o singură zi, în cadrul primului focar important din afara Chinei.

Până la sfârşitul lunii aprilie, în urma unei campanii intense de monitorizare şi testare, numărul cazurilor noi nu a mai depăşit cifra zece.

Cu toate acestea, la scurt timp după ce ţara a anunţat că va relaxa măsurile de distanţare, la începutul lunii mai, numărul cazurilor noi de infectare a crescut, în special în rândul tinerilor care au frecventat cluburile de noapte şi barurile în Seul în perioada minivacanţei.

Au estimat greșit al doilea val

„Iniţial am prevăzut că va apărea al doilea val toamna sau iarna. Estimarea noastră s-a dovedit a fi greşită. Atât timp cât oamenii au contacte apropiate cu ceilalţi, credem că infectările vor continua”, a spus Jeong Eun-kyeong.

Coreea de Sud a raportat duminică noaptea 17 cazuri noi de coronavirus, pentru prima dată în aproape o lună când numărul cazurilor noi înregistrate zilnic a scăzut sub 20. A fost o scădere de la 48, respectiv 67, de cazuri raportate în ultimele două zile.

Coreea de Sud a înregistrat în total 12.438 de cazuri de COVID-19, dintre 280 soldate cu decese.

Jeong a recomandat vigilenţă, însă a precizat că dacă oamenii menţin distanţe de doi metri faţă de alte persoane ei îşi pot scoate măştile, în anumite circumstanţe, pe vreme călduroasă.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.