4 decembrie 2021, 3:46

Țara care oferă posibilitatea carantinării pe iaht turiștilor străini

Thailanda oferă posibilitatea carantinării pe iaht turiștilor străini. Guvernul speră că noua inițiativă va aduce la buget 1,8 miliarde de baht (58 milioane dolari). Măsura vizează revigorarea industriei turistice a țării, care a fost puternic lovită de pandemie. Anterior, în ianuarie, țara anunțase un plan prin care să permită vizitatorilor să-și petreacă perioada de carantină pe un teren de golf.

Programul de carantină pe iaht va permite vizitatorilor care au un test Covid negativ să-și petreacă timpul la bordul unui iaht sau al unei nave de croazieră din Phuket. Programul a fost anunțat luni de Guvern, precizează BBC.

Pandemia a făcut ca numărul turiștilor să scadă de la 40.000-50.000 pe zi, la doar câteva sute.

Călătorii trebuie să poarte o brățară inteligentă care monitorizează semnele vitale, inclusiv temperatura și tensiunea arterială, precum si locația purtătorului, prin GPS. Dispozitivul poate transmite informații chiar și pe mare, pe o rază de 10 km, informează guvernul.

După ce a blocat granițele pentru turiștii străini în martie 2020, Thailanda își redeschide treptat granițele. Săptămâna trecută, ministrul Turismului din Thailanda a declarat că va propune un plan pentru ca străinii să facă carantină în zone turistice populare, inclusiv în stațiunile cu ieșire la plajă.

Planul de carantină în hoteluri este de așteptat să înceapă în aprilie sau mai în provincii populare, inclusiv Phuket, Krabi și Chiang Mai.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.