CITIRE

Țara Dornelor se numără printre singurele cinci de...

Țara Dornelor se numără printre singurele cinci destinații ecoturistice din România. Cum a reușit să primească distincția

Bucovina se poate mândri de acum cu a cincea destinație de ecoturism din România. Țara Dornelor a fost recunoscută oficial de Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT). Acest statut a fost obținut în urma unei acțiuni de dezvoltare a Asociaţiei de Ecoturism Ţara Dornelor (AETD), prin care se dorește dezvoltarea și consolidarea destinațiilor de ecoturism din România, finanţate de Romanian – American Foundation şi Fundaţia pentru Parteneriat, Programul Green Entrepreneurship 2.0, anunță Agerpres.

Mai mult, se pare că statutul de Destinaţie de ecoturism a fost obținut și cu sprijinul reprezentanților Pactului pentru Ţara Dornelor, din care fac parte și anunmiți membri ai administraţiilor publice locale, dar și cele v cele zece UAT-uri din destinaţie, ai ariei protejate (Administraţia Parcului Naţional Călimani), ai Serviciului de promovare Turistică şi Salvamont Vatra Dornei, ai sectorului privat şi ai entităţilor culturale şi de învăţământ din zonă.

Finalul unui an de muncă pentru parcurgerea tuturor etapelor necesare în procesul de evaluare a destinaţiei ne aduce o recunoaştere oficială din partea autorităţilor centrale, dar, şi mai important, un parteneriat local public-privat mai puternic şi mai închegat în jurul acţiunilor de promovare şi dezvoltare sustenabilă a Ţării Dornelor prin intermediul ecoturismului. (…) Sperăm ca acest statut să contribuie semnificativ la strategia de dezvoltare a brandului Ţara Dornelor ca destinaţie de ecoturism, în spatele căruia stau demersurile de dezvoltare economică a zonei prin extinderea reţelei de produse şi servicii ecoturistice locale. Le mulţumim tuturor partenerilor noştri, şi, în mod special, reprezentanţilor Administraţiei Parcului Naţional Călimani şi ai Serviciului de Promovare Turistică şi Salvamont Vatra Dornei, care au fost alături de noi în toate momentele importante„, a declarat managerul destinaţiei ecoturistice Ţara Dornelor, Cazimirciuc Maricica, pentru Agerpres.

Momemntan, în România există doar patru destinații de ecoturism, printre care Ţara Haţegului – Retezat, din judeţul Hunedoara, Ţinutul Zimbrului – Vânători, din Neamţ, Zărneşti – Piatra Craiului, din judeţul Braşov şi Mara – Coşău – Creasta Cocoşului, din Maramureş.

Regiunea ecoturistică din Țara Dornelor se află în partea de sud-vest a judeţului Suceava, regiunea istorică Bucovina și face parte din unitatea de relief specifică Depresiunii Dornelor. Aceasta este formată din municipiul Vatra Dornei şi nouă comune – Ciocăneşti, Cârlibaba, Iacobeni, Dorna Arini, Şaru Dornei, Panaci, Dorna Candrenilor, Coşna şi Poiana Stampei. Destinaţia este străjuită de patru masive montane din Carpaţii Orientali, respectiv Giumalău, Călimani, Suhard şi Bistriţei.

Sursă Foto: monitoruldedorna.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.