14 aprilie 2024, 15:05

Târgul “Poveste de Crăciun”, în curtea Operei Comice pentru Copii

Opera Comică pentru Copii a deschis un întreg univers al Crăciunului.

În curtea instituției din Calea Giulești, cei mici se pot da cu sania pe derdeluș, pot patina și se pot întâlni cu Moș Crăciun.

Turta dulce, acadelele și prăjiturile se găsesc în căsuțele pline cu delicii.

Managerul Operei Comice pentru Copii Felicia Filip a vorbit, într-un interviu pentru Radio România Actualități, despre surprizele Târgului „Poveste de Crăciun”, care va rămâne deschis până pe 30 decembrie.

„Cu toții am fost copii cuminți, suntem în continuare copii cuminți și în primul rând, semnalul cumințeniei noastre a venit întâmpinându-l pe Moș Nicolae, iar acum deja suntem antrenați și ne pregătim să îl întâmpinăm în fiecare zi, la Opera Comică pentru Copii, pe Moș Crăciun, pentru că el deja a venit de câteva zile la Opera Comică și de fiecare dată când ne întâlnim cu Moșul, el ne dă cadouri. O primă întâlnire așteptată de orice copil cuminte este întâlnirea cu Moșul, după ce el vine prin hornul lui, nu-i așa, poposește în grădina Operei Comice pentru Copii pentru că vine de departe, din țara lui, cu săniuța zburătoare și cu renii care conduc această sanie încărcată cu cadouri și în fiecare moment noi îl întâlnim și primul pas este acela de a-i ura ‘Bun venit la noi!’ și apoi îl întrebăm pe Moșul dacă a primit scrisorile noastre, ale copiilor, pentru că în primul rând, noi am căutat să construim o scrisoare de fapt, o scrisoare care înseamnă, dacă vreți, un sac plin cu cadouri pe care i le cerem Moșului pentru că noi am fost cuminți și i-am trimis o scrisoare și o primă întâlnire. Vă invităm și pe voi, dragii noștri ascultători, să intrați în aventura noastră, a Operei Comice pentru Copii, pentru că întâmpinăm povestea de crăciun, nu-i așa? Și atunci, “Povestea de Crăciun” se scrie în Calea Giulești numărul 16, adică la Opera Comică pentru Copii”, spune Felicia Filip.

„Avem o săniuță zburătoare care face concurență săniuței Moșului. În afară de derdeluș, patinoar, săniuța zburătoare, trenulețul nostru, caruselul Operei Comice pentru Copii, există Atelierele Spiridușilor. Sunt 50 de Ateliere ale Spiridușilor, acolo unde vizitatorii care vin la Opera Comică pentru Copii, la acest Târg „Poveste de Crăciun”, reușesc să facă cu mâna lor diverse obiecte. Fie că vorbim de podoabele pe care le vom pune în pomul nostru de Crăciun, fie de cadourile pe care dorim să le dăruim cuiva anume care ne e foarte drag, cu o dedicație, sau pur și simplu cu o adresă clară spre acel cineva, pentru că sunt făcute cu sufletul și cu mâinile copiilor și merg, cum spuneam, la sufletul și la inima celor care primesc aceste cadouri, vă dați seama, 50 de ateliere. Apoi există „Colțul foto” care se află cam la ieșirea din acest traseu al târgului „Poveste de Crăciun”, pentru că în momentul în care ajungeți la atelierul foto, acolo unde veți face poza cu care plecați, să vă amintiți tot timpul că ați vizitat Târgul de Crăciun, trebuie să aveți un copil care este plin de bogăția acestei vizite pe care a realizat-o. Să nu cumva să aveți lângă dvs. ținând de mână un copil care este trist că nu a parcurs tot traseul târgului pentru că nu e bine, asta nu e bine. Fiți înțelepți și dăruiți copiilor dvs. timpul pe care ei, copiii, îl cer și acest timp nu-l dăruiți doar copiilor, vi-l dăruiți și dvs. în această bucurie de a petrece împreună cu copilul, de a vă regăsi copilăria dvs. alături de copilul pe care îl iubiți și pentru care trăiți, căruia îi dăruiți din partea dvs. toată viața. Avem apoi Tiroliana Renilor, sunt niște călătorii suspendate, să le spunem pe categorii de vârstă. Este trenulețul Moșului, este Librăria Operei Comice pentru Copii. Apoi, tot în magazinul Operei Comice, există spațiul în care Moșul se întâlnește cu copiii. El are un lift special. Trebuie să veniți că nu vreau să vă spun chiar tot, doar vă amintesc niște trasee pe care sigur trebuie să le descoperiți dvs”, a adăugat managerul OCC.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol