28 iunie 2022, 1:29

Țările din Europa care au ridicat principalele restricții. Ca să vezi: toate au rată de vaccinare de 70-80%

​Patru țări europene au ridicat, până în acest moment, principalele restricții împotriva COVID-19: este vorba despre Danemarca, Suedia, Norvegia și Marea Britanie.

O observație, totuși. Cele patru țări au o rată de vaccinare de 70-80%, au sisteme de sănătate performante și, în consecință, nu foarte mulți pacienți la ATI/în stare gravă.

Marea Britanie, de exemplu are un număr de trei ori mai mic de pacienți la ATI decât România, la o populație de patru ori mai mare (430 pacienți ATI/68,5 milioane locuitori)

Astfel

Danemarca are o rată de vaccinare de 83,2%

Suedia are o rată de vaccinare de 72,5%

Norvegia are o rată de vaccinare de 80,5%

Marea Britanie are o rată de vaccinare de 78%

 

Printre cele mai importante restricții ridicate se numără purtarea măștii, renunțarea la interdicțiile impuse nevaccinaților și la recomandarea privind munca la domiciliu, acolo unde este posibil.

Judecând cel puțin după rata de vaccinare și numărul de cazuri internate în Terapie Intensivă în aceste 4 țări, România pare încă departe de ele.

România are o rată de vaccinare de doar 42% din populația totală și 1.155 de pacienți COVID-19 internați în ATI în acest moment, dintre care 974 sunt nevaccinați.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol