23 septembrie 2020, 19:44

Tătaru anunță când va fi disponibil în România medicamentul pentru tratarea pacienților cu COVID-19

Un medicament testat în SUA, la spitalul Universitar din Chicago, pentru bolnavii diagnostificați cu COVID-19 ar putea ajunge și în România.

Medicamentul Remdesivir este folosit pe un eșation de 125 de bolnavi, iar după omologare, acesta va ajunge și în România după aproximativ o lună, a declarat Ministrul Sănătății.

Am văzut și noi studiul din SUA. Sunt 125 de cazuri și doar două decese. Urmărim să fie acreditat în Statele Unite, apoi să intre în comunitatea europeană și îl putem prelua și noi. Este un răspuns pozitiv (la Remdesivir – n.red.) și un răspuns care promite că și tratament electiv pentru coronavirus. Suntem într-o relație în care avem o discuție cu cei care fac acest studiu. În măsura în care receptul este omologat, îl putem aduce în Comunitatea Europeană, va fi omologat și la noi, și apoi și în România„, a afirmat Tătaru, conform ziare.com.

Ministrul Sănătății a mai declarat referitor la tratamentul cu plasmă că „este încă la nivel de studiu”.

Avem centre la Timișoara, Iași și București (…) Azi am făcut acel protocol de prelevare a plasmei. Rămâne ca și în comisiile de ATI, Boli Infecțioase, Hematologie să elaboreze și un proiect, un protocol de studiu pe care să-l putem pune în practică, să folosim aceasta plasma hiperimuna la pacienții critici. Pacienții critici sunt cei care au cea mai mare nevoie și în acest moment pot reacționa la acea plasma hiperimuna având anticorpii„, a spus acesta.

Studiul anunțat de publicația medicală Stat News a fost efectuat pe 125 de persoane, dintre care 113 testate pozitiv cu COVID-19, li s-au administrat doze zilnice de medicamentul Remdesivir, care a fost folosit până în prezent pentru a trata Ebola. Potrivit rezultatelor, doi pacienți au murit iar mai mulți au fost externați, întrucât starea lor s-a ameliorat.

sursa foto: digi24.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.