28 iulie 2021, 6:12

Te-ai gândit unde călătorești toamna aceasta? Îți dăm o mână de ajutor

Obiectivele turistice din România rămân în vogă indiferent de anotimp. Cu toate că sezonul estival s-a încheiat, sunt destinații care sunt vizitate de turiști și toamna.

Între prepararea dulcețurilor și proviziilor pentru iarnă și așezarea fânului în căpițe, românii apelează la escapade turistice, lăsându-se mângâiați de adierea vântului tomnatic.

Editiadedimineata.ro vă prezintă locuri din România ce merită vizitate în această toamnă.

Viscri, Braşov

Satul Viscri adăpostește una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săsești, de altfel fiind una din cele 6 înscrise în patrimoniul mondial UNESCO.

Lacul vulturilor
Lacul Vulturilor sau Lacul fără Fund se găsește pe partea estică a versantului Mălâia, la altitudinea de 1.420 m, în Munții Siriului. I se spune Lacul Vulturilor deoarece aici, conform unei legende, lacul ar fi un loc unde vulturii veneau primăvara să-și învețe puii să zboare. Numele de Lacul fără Fund provine dintr-o altă legendă, despre un cioban care și-a lăsat turma de mioare, a aruncat bâta în apa lacului și a plecat. După un an de peregrinări, ciobanul și-ar fi regăsit bâta în apele Dunării și mistuit de dorul mioarelor și a locurilor natale, se întoarce acasă.

 

Cheile Tasnei

Cheile Tasnei se află e Valea Cernei, mai sus cu vreo 14 kilometri de Băile Herculane, pe drumul spre Baia de Aramă.

Râpa Roșie

O rezervaţie naturală unică în ţară, denumită popular şi ”micul canion al României” . Râpa Roşie se află la aproximativ trei kilometri de oraşul Sebeş, din judeţul Alba.

 

Grădina Zmeilor

Se află în apropierea satului Gâlgău Almașului, judetul Sălaj. Este o rezervație geologică, unde se poate admira efectul condițiilor meteorologice asupra structurilor de conglomerate și gresii. Fiind un fenomen în plină desfășurare, ce însemnă ca peisajul se poate schimba de la an la an.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.