13 iulie 2020, 8:53

Te-ai săturat să stai la cozi? Ce soluție ai pentru a vizita un important punct turistic

Nu ai timp să vizitezi Palatul Versailles?

S-a găsit o soluție pentru ca unul dintre cele mai populare obiective turistice din lume să fie vizitat fără se te urci în avion sau să stai la interminabilele cozi de la intrare.

Poate fi vizionat de posesorii căştilor de realitate virtuală.

Potrivit unui parteneriat cu Château de Versailles, Google a creat un tur virtual al reşedinţei lui Ludovic al XIV-lea, în ceea ce numeşte cel mai amplu proiect de fotogrammetrie realizat vreodată la Palatul Versailles, informează news.ro.

Ce pot fi vazute prin VR

Apartamentele regilor şi ale reginelor, Opera Regală, Capela Regală şi Coridorul Oglinzilor , 21 de camere cu o suprafaţa totală de aproximativ 36 kilometri pătraţi, unde pot fi văzute peste 100 de picturi, sculpturi şi alte opere de artă.

Cu ce vine nou acest proiect este detaliul cu care pot fi observate interiorul castelului şi obiectele din acesta. Proiectul ocupă 4 TB pe serverele companiei, iar suprafaţa însumată a texturilor ajunge la 15 miliarde de pixeli.

Experienţa virtuală este disponibilă pentru căştile HTC Vive şi Oculus Rift. Cei care nu deţin o astfel de cască, pot viziona cele peste 390 de imagini disponibile pe site-ul Google Arts & Culture.

sursa foto: descopera.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.