10 aprilie 2021, 15:21

Te simți singur? Japonezii au soluția: un robot care te ține de mână

Pandemia pare să fi născut multe idei năstrușnice în rândul oamenilor. Cercetătorii japonezi sunt cei care au venit cu o soluție mai puțin obișnuită pentru a alunga singurătatea, și anume un braț robotic care îi poate ține de mână pe utilizatori.

Acest braț robotic, numit de japonezi „Osampo Kanojo”, ceea ce înseamnă „prietena mea de plimbare” în traducere. Acesta este gândit să imite senzația și chiar să miroasă ca un partener de la antebraț în jos.

Sursă foto: mobygeek.com

În spatele deciziei lor se află dorința de a oferi alinare și interacțiune aproape umană celor singuratici, mai ales în timpul pandemiei în care ne aflăm.

Cum funcționează?

Brațul robotului se agață de antebrațul utilizatorului și este conceput pentru a strânge mâna și chiar a elibera lichid prin pori în stratul său exterior asemănător pielii umane, exprimând senzația resimțită atunci când atingem mâna unui partener emoționat.

Totodată, acesta deține și un difuzor mic pentru a reda sunetele pașilor unui partener și capacitatea de a degaja mirosul unui șampon folosit de femei, potrivit descopera.ro.

Sursă foto: romaniatv.net


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.