14 iunie 2021, 6:20

Te temi de răcelile din sezonul rece? Află cine poate accesa vaccinarea antigripală gratuită

Sezonul îmbolnăvirilor începe!

Ministerul Sănătății a achiziționat un număr de 1.500.000 doze de vaccin gripal astfel încât să se asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane din categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Campania de vaccinare se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi unităţile sanitare cu paturi și vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon.

Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, conform strategiei MS şi recomandărilor OMS şi ECDC, arată stiri.tvr.ro.

Primele doze de vaccin au ajuns pentru imunizarea personalului medical, iar în a doua parte a lunii octombrie vor fi distribuite și celelalte doze, astfel încât să înceapă și vaccinarea în cadrul cabinetelor medicilor de familie.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnavirilor prin gripă.

surs foto: romanialibera.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.