20 aprilie 2021, 13:37

Teatru Online, de la Sibiu. „Cea mai frumoasă zi”, în regia Ofeliei Popii. A te sinucide sau nu?

Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu îi invită pe pasionaţii de teatru, în ziua de 5 aprilie 2021, de la ora 21.00, la spectacolul online „Cea mai frumoasă zi”, în regia semnată de Ofelia Popii.

Piesa este o adaptare după „O zi de vară” de Slavomir Mrozek.

Durata spectacolului este de o oră şi 25 de minute, fără pauză. Premiera spectacolului a avut loc la 11 februarie 2021, în Sala Mare a Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

Asistent regie şi sufleur este Corina Predescu. Distribuţia: Izbut – Adrian Matioc şi Neizbut – Ciprian Scurte.

A te sinucide sau nu

„Două personaje, o singură mare problemă existenţială – a te sinucide sau nu. Mai precis, o viaţă devine insuportabilă atunci când destinul ţi se dezvăluie ca o farsă permanentă, punându-ţi mereu beţe în roate, sau atunci când până şi cele mai mărunte capricii îţi sunt satisfăcute? Se întrevăd astfel începuturile unei prietenii care i-ar putea ajuta pe Neizbut şi Izbut să descopere adevărata valoare a unei vieţi umane”, se arată în descrierea spectacolului.

Într-un context social opac, dominat de egolatrie, aventura (filosofică?) vecină cu tragicomedia propusă de Mrozek ne invită să descoperim în fericirea împărtăşită prin acte de bunătate şi sacrificiu poate singura formă de a ne salva şi de a aprecia frumuseţea propriei vieţi, mai arată sursa citată.

„Să râdem atunci de viaţă şi moarte!”

„Trăim în izolare şi murim în singurătate. Destinul este propriul psihic care ne conduce cu o voinţă ce nu ne aparţine. Avem nevoie de celălalt pentru a găsi un scop, un sens într-o competiţie care duce la exterminare. Ce înseamnă să pierzi? Ce înseamnă să câştigi? Ce e nevoia asta aproape animalică de a fi câştigător? În câteva clipe, în timpul unei vieţi care ţine cât o zi, salvarea este râsul. Trăim în clişee, ne construim reguli pe care le spargem ca să construim alte reguli, luptăm pentru libertăţi care nu fac altceva decât să ne constrângă. Râsul, el singur, eliberează. Să râdem atunci de viaţă şi moarte, de dragoste şi ură, de ideea de om!”, a declarat Ofelia Popii în prezentarea spectacolului, pe platforma www.scena-digitala.ro.

Preţul unui bilet pentru vizionare este de 32,90 lei, acces general. Biletul poate fi activat pe platforma www.scena-digitala.ro, după confirmarea plăţii (care se face în maximum 15 minute de la achiziţie).

Spectacolul poate fi vizionat într-un interval de 4 ore din momentul activării.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.