28 septembrie 2022, 0:45

Teatru rural. Cultură’n Şură  a ajuns la ediția a zecea

Caravana celui de-al zecelea an consecutiv de spectacole de teatru în mediul rural „Cultură’n Şură” a debutat luni, 20 iunie, cu o serie de spectacole în mai multe sate din judeţul Sălaj.

Judeţul Sălaj a fost ales pentru a marca această importantă aniversare datorită aprecierii din partea publicului de care s-au bucurat de fiecare dată spectacolele Cultură’n Şură

Spectacole

Astfel, comedia ‘Cerere în căsătorie’ de A.P.Cehov în regia lui Victor Olăhuţ va da startul reprezentaţiilor în satul Domnin, la Ionu’ Văsălichii Domniţii din Râturi, la numărul 13.

Seria de evenimente va continua marţi 21 iunie, în satul Bănişor, la Ionica Sfârtii, casa nr. 50 şi miercuri 22 iunie la Horoatu-Crasnei, lângă brutărie, la Andreea şi Vasile de la numărul 123.

Toate cele trei spectacole vor începe la ora 21.30, iar intrarea este gratuită.

Atelier de teatru

Fiecare spectacol va fi precedat de un atelier de teatru dedicat copiilor şi tinerilor din sat susţinut de actori profesionişti. În cadrul atelierului, participanţii vor descoperi exerciţii specifice artei actorului cum sunt cele de dicţie, improvizaţie şi mişcare scenică. De asemenea, vor învăţa de ce este important respectul pentru ceilalţi participanţi la spectacol şi care sunt regulile de conduită ce trebuie urmate în cazul unui eveniment artistic.

100 de spectacole

„Pornim la drum foarte entuziasmaţi pentru că vara aceasta depăşim pragul de 100 de spectacole. Am decis să începem seria de spectacole în judeţul Sălaj pentru că publicul de aici ocupă un loc special în inima noastră. Vom fi prezenţi pentru a treia oară în satul Domnin. La Bănişor vom fi găzduiţi pentru a doua oară în curte la Ionica Sfârtii, la o familie care, după experienţa străinătăţii, a decis să se întoarcă în România. Abia aşteptăm să ne reîntâlnim şi cu publicul din Horoatu-Crasnei, unde gazde ne vor fi, pentru al doilea an consecutiv, tinerii Andreea Boie şi Vasile Pocol. Venim în faţa spectatorilor cu emoţie, dar şi cu bucuria de a vedea câtă nevoie este în mediul rural de teatru şi de evenimente culturale de calitate”, afirmă regizorul Victor Olăhuţ, iniţiatorul proiectului.

Pe lângă judeţul Sălaj, comedia ‘Cerere în căsătorie’ va mai fi jucat în această vară în localităţi din mediul rural din judeţele Argeş, Hunedoara şi Sibiu.

 


Comentariile sunt oprite pentru acest articol