14 iunie 2022, 17:31

Teatrul de Balet Sibiu, invitat la Festivalul Internațional Izmir, Turcia

Teatrul de Balet Sibiu prezintă miercuri, 15 iunie 2022, de la ora 21:00, spectacolul „Dama cu camelii”, coregrafia Mehmet Balkan, în cadrul celei de-a 35-a ediții a Festivalului Internațional Izmir, Turcia, aceasta fiind prima prezență a baletului sibian pe o scenă în Turcia.

Orchestra Simfonică de Stat Izmir, Orchestra Filarmonicii Tekfen, Martha Graham Dance Theatre sunt parte dintre invitații acestei ediții a festivalului.

De la înființarea în 2008, Teatrul de Balet Sibiu a participat la numeroase turnee internaționale în Japonia, Coreea de Sud, Franța, Italia, Luxemburg, Germania etc.

„Ne bucurăm și ne onorează că cea mai nouă producție a noastră, baletul neoclasic „Dama cu camelii”, realizată de coregraful de origine turcă Mehmet Balkan, a fost selectată pentru ediția din acest an a Festivalului Internațional Izmir. Spectacolul a fost foarte bine primit de publicul din Sibiu și va putea fi revăzut, în stagiunea 2022 – 2023, care va începe în luna septembrie, alături de alte titluri din repertoriul nostru, dar și de două noi producții,pentru care dansatorii repeta în lunile iunie și iulie.”, spune  Ovidiu Dragoman, Manager Teatrul de Balet Sibiu

 

Festival

 Festivalul Internațional de la Izmir este organizat de 35 de ani în orașul Izmir, pe Coasta Mării Egee, un oraș vechi de 8000 de ani.

Organizat de către Fundația Izmir pentru Artă, Cultură și Educație, Festivalul Internațional Izmir este unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale Turciei. Fiecare ediție oferă publicului un program divers de evenimente, producțiile de balet, operă, muzică și teatru incluse în program fiind atât din registrul clasic, dar și din cel tradițional și contemporan.

Printre artiștii care au performat pe scenele festivalului de-alungul celor 35 de ani, se numără: „White Oak Dance Project” BaryshnikovProductions, BéjartBallet Lausanne, Martha Graham Dance Company, New York City Ballet,Netherlands DanceTheatre, Maurice Bejart Tokyo Ballet,Orchestra Filarmonicii Paris, dirijată de Rafael Fruhbeck de Burgos, Orchestra Filarmonicii din Viena, dirijată de OlaRudner, Filarmonica din Berlin, dirijată de Sir Simon Rattle etc.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol