13 aprilie 2021, 7:39

Teatrul Excelsior lansează concursul de dramaturgie pentru adolescenți

Teatrul Excelsior lansează cea de-a șaptea ediție a Concursului de dramaturgie NEW DRAMA, un proiect dedicat adolescenților care sunt încurajați să-și dezvolte imaginația prin însușirea tehnicilor de scriere dramatică. Până acum, 36 de adolescenți au participat la atelierele de scriere dramatică desfășurate la Teatrul Excelsior, cinci dintre piesele finaliste ale edițiilor precedente aflându-se deja în repertoriul instituției.

Tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani sunt invitați să scrie o piesă într-un act și să o trimită până pe 15 mai, pe adresa [email protected], împreună cu o scrisoare prin care să-și motiveze intenția de a participa la concurs. Textele înscrise vor fi jurizate de profesioniști din domeniul teatrului (dramaturgi, regizori şi critici de teatru). În urma selecției, șase dintre piese vor ajunge în faza finală a proiectului, iar textul câștigător va fi transformat într-un spectacol care va fi montat în stagiunea următoare și va intra apoi în repertoriul Teatrului Excelsior.

Calendarul concursului:
1 martie 2021 – lansarea proiectului
15 mai 2021 – termen pentru înscrierea textelor
15 iunie 2021 – anunțarea titlurilor finaliste
Septembrie 2021 – atelierul de scriere dramatică
Decembrie 2021 – spectacole-lectură la Teatrul Excelsior
Stagiunea 2021-2022 – premiera spectacolului montat pe baza piesei câștigătoare

Regulamentul concursului, formularul de înscriere, precum și alte informații utile se găsesc pe site-ul Teatrului Excelsior, în secțiunea NEW DRAMA.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.