26 octombrie 2021, 2:22

Teatrul independent Godot – fabrica de magie din Centru Vechi

Imposibil să treci prin Centrul Vechi al Capitalei și să nu dai peste Cafe – Teatru Godot, locul special și magic al comunității actorilor din București. Invitatul de săptămâna acesta la Oamenii Dimineții nu este doar un om – sunt oamenii care fac posibil conturarea unui univers magic, de multe ori paralel cu cel de afară, adică toți cei care împreună și separat urcă pe scena Godot. Godot nu este doar un teatru, este un stil de viata, este locul din care poti pleca cu credință că și viața reală poate căpăta magia scenei.

Godot nu este doar un loc cu producții bune și un reper al teatrelor independente sau de stat din București, ci și locul unde anual debutează actori noi, proaspăt absolvenți.

Am avut ocazia să vorbim cu trei actori consacrați, atât pe scena de la Godot, cât și pe scenele teatrelor de stat: Alexandru Nagy, Radu Iacoban și Tudor Istodor. Am avut privilegiul ca ei să fie aceia care ne-au povestit despre cum se vede prin ochii lor atmosfera de acolo și cât de importantă este apropierea de public ori cum se creează aceasta. George Remeș, actor și proprietarul Godot este cel care a adus din Vest și în România o altă față a teatrului modern independent.

Redacția Edițiadedimineață vă prezintă povestea teatrului independent Godot, proiectul care a rupt barierele impuse de tearu de stat și care acum și-a câștigat renumele de reper pentru producții de valoare și pentru avântul pe care il da tinerilor actori și regizori.

 

Susținut de Inventus Research SRL


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.