24 octombrie 2021, 0:14

Teatrul Shakespeare’s Globe se redeschide în luna mai

Teatrul Shakespeare’s Globe din Londra a anunțat că deschide sezonul de vară în 19 mai 2021. Teatrul a fost închis în 18 martie 2020, odată cu criza Covid-19. Michelle Terry, directoarea artistică, a declarat că un nou sezon deschis la Globe înseamnă apropierea de ceea ce iubesc oamenii, lucru pe care l-au pierdut cu toții. Deschiderea teatrului, conform directorilor instituției, se face cu respectările tuturor punctelor legale: distanțarea socială în public, la loje, cât și în fața scenei, unde se stă în picioare.

Ca multe organizații și instituții culturale din Anglia și din lume, Teatrul Globe al lui Shakespeare a fost aproape de colaps în pandemie. Au fost folosite toate rezervele posibile plus ajutorul oferit de guvernul britanic pentru a putea supraviețui și pentru a împiedica închiderea lui.

Teatrul va funcționa la jumătate din capacitatea sa. Se așteaptă ca cifra de afaceri anuală a instituției să scadă de la 25 la 12 milioane de lire sterline.

Odată cu sezonul de vară 2021, teatrul în aer liber își așteaptă publicul cu piesele shakespeariene ,,Visul unei nopți de vară”, ,,Romeo și Julieta” și ,,A douăsprezecea noapte’’.

Din vară, piesele de la Globe vor fi disponibile în difuzare online, pentru cei de acasă. Biletul pentru un spectacol, atât în format fizic, cât și online, costă cinci lire, iar dacă faceți luați bilete pentru mai multe spectacole, veți beneficia de o reducere de 20%.

Shakespeare’s Globe este o reconstrucție a Teatrului Globe, un teatru elisabetan pentru care William Shakespeare și-a scris piesele, în cartierul londonez Southwark, pe malul sudic al râului Tamisa. Teatrul original a fost construit în 1599, a fost distrus de incendiu în 1613, apoi reconstruit în 1614 și demolat în 1644. Teatrul Globe modern este o aproximare academică bazată pe dovezile disponibile ale clădirilor din 1599 și 1614.

Foto: „Shakespeare’s Globe Theater, Southwark, London”, nikoretro, Flickr, CC BY-SA 2.0


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.