CITIRE

Telefoanele mobile și laptop-urile-Cauza infertili...

Telefoanele mobile și laptop-urile-Cauza infertilității. Vezi cum afectează dispozitivele sănătatea

Probabil ați auzit de multe ori că folosirea excesivă a diverselor dispozitive nu face bine sănătății, dar v-ați pus întrebarea „ce anume din corp este afectat?”.

Cu siguranță majoritatea nu au dat importanță acestor „zvonuri”, motiv pentru care în acest articol o să vorbim despre riscurile la care ne expunem folosind 20h din 24h dispozitivele precum telefonul mobil.

Despre ce este vorba mai exact? Despre căldura emanată de telefoanele mobile, laptopul și așa mai departe. Întrucât, conform unui studiu realizat de medicul Norma Patricia Trejo, la Centrul specializat în infertilitate din Mexic, aceasta, în locuri expuse la solvenți, pesticide sau metale grele poate reduce fertilitatea la bărbați cu un procent cuprins între 25% și 35%.

Sursa: playtech.ro

Potrivit OMS (Organizația Mondială a Sănătății), problema infertilității afectează 8% dintre cupluri la nivel global. Deși în majoritatea cazurilor se învinovățește femeia, atribuindu-se infertilitatea, Trejo a explicat că în 65 până la 70% din cazuri, această problemă este legată de factorul masculin.

„Bărbaţii care lucrează de acasă, ‘home office’, sau care ţin celularul în buzunar şi se expun căldurii emanate de acesta cel puţin opt ore pe zi pot avea probleme de fertilitate”, a declarat pentru EFE Patricia Trejo.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.