23 aprilie 2024, 20:58

Tendințele locului de muncă în România: amestec între muncă și distracție

Deoarece biroul a devenit nu numai locul de muncă, ci și locul în care oamenii petrec multă vreme, trecerea de la spațiu cubic la spațiu deschis, cu mai multe zone de odihnă și recreere a fost o necesitate.

Piața proiectelor de birouri din România a crescut constant în 2018, după ce în ultimii ani a cunoscut una dintre cele mai puternice expansiuni din Europa Centrală și de Est. Expansiunea a mers mână în mână cu creșterea numărului de locuri de muncă în România.

Biroul nu este numai locul unde lucrăm doar opt ore pe zi. Este locul unde oamenii socializează, își fac prieteni, pregătesc mâncare sau fac sport. Birourile de astăzi au devenit locurile în care oamenii își petrec majoritatea timpului, uneori mai mult decât în casele lor. Prin urmare, dezvoltatorii imobiliari încearcă să integreze multe elemente familiare care să îi ajute pe angajați să se simtă bine, să rămână concentrați și să fie productivi.

Sursa www.bytestart.co.uk

Televizoare neconventionale, vibrante colorate, agățate pe pereți, cu mese de biliard și canapele pentru a vă relaxa după birou, săli de joc, chiar piscine sau săli de sport. Acesta este modul în care angajatorii creează un mediu bun pentru angajații lor, ceea ce contribuie la creșterea retenției și a productivității. Acestea sunt deja normele pentru multe companii mari din România. Chiar și angajatorii mai mici încep să își schimbe birourile pentru a urma această tendință.

Piața de birouri din România continuă să crească

Sursa www.mirus.ro

Potrivit lui Cushman & Wakefield Echinox, numărul angajaților din capitalul țării a depășit un milion la începutul acestui an, iar un sfert dintre aceștia lucrează în clădiri de birouri moderne. Având în vedere proiectele de birouri anunțate în acest an, precum și planurile de dezvoltare și recrutare pe care le au companiile internaționale pe piața locală, numărul angajaților din cladirile moderne de birouri din București ar putea crește până la 280.000 de persoane până la sfârșitul acestui an, potrivit romania-insider.com.

De asemenea, datorită intențiilor de expansiune și angajare masive ale companiilor străine cu activități în marile orașe din țară, analiștii se așteaptă ca stocul de birouri să crească masiv în Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Brașov.

Rezultatele sunt deja măsurabile. Potrivit unui studiu realizat de firma de brokeraj imobiliar CBRE, productivitatea angajaților a crescut cu valori cuprinse între 10% și 45%, ca urmare a îmbunătățirii standardelor de sănătate.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol