10 august 2020, 2:25

Tensiuni în Consiliul Europei! Șase state se retrag din cauza revenirii Rusiei în cadrul Adunării Parlamentare

Posibila revenire a Rusiei în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a provocat o serie de tensiuni în rândul statelor membre. Recent, mai multe țări au decis să se retragă din sesiunea Adunării Parlamentare, în semn de protest față de decizia confirmării statutului delegației Federației Ruse în cadrul instanței.

Astfel, șase state precum Estonia, Letonia, Lituania, Georgia, Polonia și Slovacia, în frunte cu Ucraina au decis să se  recurgă la o astfel de măsură, prin care își arată îngrijorarea, potrivit caleaeuropeana.ro.

„Viitorul Consiliului Europei este amenințat pentru că el pierde încrederea oamenilor pe care trebuie să-i apere. Ne întoarcem acasă pentru a discuta cu parlamentele șiguvernele noastre cu referire la acțiunile comune încadrul Adunării pentru următoarea sesiune”, se menționează în textul unei declarații comune semnată de aceste țări,potrivit caleaeuropeana.ro.

Dezbaterile au durat mai bine de patru ore, urmate de încă cinci de votare a amendamentelor. În urma acestor proceduri, 118 parlamentari ai statelor membre ale Consiliului Europei au fost de acord, spre dezamăgirea celor cinci state și a Ucrainei, că Rusia poate să își prezinte delegația în cadrul APCE începând chiar de marţi. La acest vot doar 62 de parlamentari au vot împotrivă, iar 10 s-au abţinut.

Sursă Cover Foto: yenicag.az


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.