4 august 2020, 10:41

Terapie prin jucării de pluș: Parisul, invadat de ursuleți

De la începutul lunii noiembrie, zeci de urși de pluș au invadat magazinele și străzile cartierului Gobelins, din Paris. Acest fenomen desprins dintr-un serial animat, pare să fie ideea unui librar, care a luat această decize hazlie, pentru a descreții frunțile francezilor. Inițiativa se bucură de un real succes, semn că starea de sprirt a locuitorilor cariterului francez s-a îmbunătățit considerabil.

Așadar districtul Gobelins, în intervalul zilei de cinci, până pe treisprezece ale fiecărei luni, este invadat de urșii giganti. Aceștia se înmulțesc pe zi ce trece atât în magazine cât și pe terasele restaurantelor sau în interior.

                                                                       Sursă Foto: Les nounours des gobelins/Facebook

Cu toate acestea, frumoasa inițiativa nu are nicio pretenție de a salva lumea de la catastrofe ecologice și nici nu transpune vreo idee artistică pretențioasă. Departe de a fi o operațiune de comunicare, obiectivul este curat: să oferim o doză de dulceață și umor în mijlocul dezolanței pariziene a acestui mare cartier.

Cei peste 50 de urși prezeți pe strada Gobelins au o înălțime de aproximativ un metru și jumătate și o greutate de aproximativ 4 kilograme. Acest proiect hazliu este susținut și de primarul districtului, care este de părere că a reușit să contureze o „legătură între oameni”.

Sursă Foto: Les nounours des gobelins/Facebook

Toți trecătorii sunt foarte entuziasmați și cu zâmbetul pe buze atunci când ajung pe această stradă, dorind să fotografieze și să admire urșii pufoși. Mai mult decât atât, cei mai îndrăzneți se aventurează chiar și în a săruta și îmbrățișa plușurile. Atitudnea unanimă a vecinilor lor umani este clară. Aceștia sunt „ducli” și reprezintă  „o contribuție a fericirii zilnice”.

 

Sursă Foto: Les nounours des gobelins/Facebook

Deoarece sunt atât de îndrăgiți, au existat episoade în care oamenii au dorit să adopte un urs, pentru a rămâne cu o amintire atât de frumoasă. Cu toate acestea, cei de la POGO (care se ocupă cu protecția urșilor de pe strada Gobelin) spun că aceștia nu sunt de vânzare, dar este posibil ca doritorii să petreacă 48 de ore în compania unuia dintre urși, doar dacă trimit o solicitare pe pagina lor de Facebook.

                                                Sursă Foto: Les nounours des gobelins/Facebook

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.