23 octombrie 2021, 1:18

În timp ce dormeau, le-au ars Teslele în garaj (VIDEO)

Yogi și Carolyn Vindum dormeau când Tesla Model S a transmis o alertă că încărcarea i-a fost întreruptă. La douăsprezece minute după aceea, s-au trezit cu o alarmă sonoră de la mașină și cu un incendiu care le cuprinsese casa din San Ramon, California. Focul începuse de la unul dintre cele două vehicule electrice din garajul lor.

Incendiul este unul dintr-un șir de exemple recente care arată ce se poate întâmpla când mașinile electrice sunt lăsate în garaje pentru a se încărca peste noapte. Problema creează îngrijorări crescânde, deoarece unii producători de vehicule electrice au avertizat proprietarii să nu lase mașinile la încărcare nesupravegheate. Producătorii de automobile, inclusiv General Motors, Audi și Hyundai, au reamintit că vehiculele electrice prezintă riscuri de incendiu și au avertizat asupra pericolelor asociate.

Anul trecut, Chevrolet i-a sfătuit pe proprietari să nu-și încarce vehiculele peste noapte sau să păstreze vehiculele complet încărcate în garaje. Compania a emis rechemare luna trecută, care acoperă aceleași vehicule, după două rapoarte de incendiere a bateriilor în vehiculele reparate.

Tesla Model S a reînnoit vechile preocupări despre siguranță.

Producătorii de automobile se confruntă cu numeroase provocări, printre care scepticism cu privire la disponibilitatea stațiilor de încărcare, îngrijorări despre autonomia vehiculelor și temeri legate de cost.

În trecut, Tesla a susținut că mașinile sale au șanse de una la zece să ia foc ca vehiculele pe benzină. Cu toate acestea, experții în siguranță observă că focurile pot surveni mai des și pot dura mult mai mult. Proprietarii de mașini Tesla au raportat numeroase incendii care implică vehicule din modele mai vechi, deși nu toate în aceleași circumstanțe. La sfârșitul lunii iunie, un nou Tesla Model S Plaid a fost distrus când a izbucnit în flăcări la scurt timp după ce proprietarul a primit vehiculul.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.