21 mai 2024, 0:46

TESLA face rechemare în service pentru TOATE cybertruck-urile

Este, poate, “rechemarea secolului”, pentru că un producător auto cheamă în service TOATE mașinile unui anumit model.

Inițial, compania lui Elon Musk nu a oferit explicaţii, dar misterul a fost rezolvat. O componentă a pedalei de accelerație cade sau se blochează în mochetă.

Tesla are și alte probleme: trebuie să concedieze 10% din personal, iar fondul pentru compensaţii, creat de Elon Musk încă din 2018, a fost blocat de un tribunal.

Imaginea companiei a fost afectată şi de implicarea lui Musk în declaraţii politice, inclusiv aprobarea unei teorii conspiraţioniste antisemite.

Extrem de periculos!

Ce spune Futurezone.at: Capacul pedalei de accelerație a cybertruck-ului Tesla se poate desprinde și se poate bloca în așa fel încât vehiculul să accelereze de unul singur. Prin urmare, compania a oprit livrările și a rechemat toate vehiculele. Soluția la problemă este surprinzător de simplă.

După cum arată un videoclip de pe X (fostul Twitter), Tesla fixează pur și simplu capacul cu un nit. Acest lucru durează doar 35 de secunde:

După cum a anunțat Administrația Federală pentru Siguranța Autostrăzilor și a Transporturilor din SUA (NHTSA) în raportul său de rechemare în service, un „lubrifiant neautorizat” este probabil responsabil. Se spune acum că reziduurile acestui lubrifiant reduc aderența capacului. În cel mai rău caz, pedala ar putea să se blocheze în așa fel încât să rămână permanent blocată atunci când este apăsată. Acest lucru ar putea determina accelerarea neintenționată a vehiculului.

Reparație cu șablon de găurire

Instrucțiunile de service pentru reparație le cer angajaților Tesla să facă o gaură în pedala de accelerație. Este furnizat un șablon pentru a poziționa corect gaura. Acolo este atașat apoi un nit pentru a fixa plăcuța în poziție. Rezultatul este apoi verificat cu o oglindă și se curăță orice reziduu.

Înainte de aceasta, însă, angajații Tesla trebuie să verifice dacă distanța dintre plăcuța de aluminiu a acceleratorului și partea inferioară a suportului pedalei este corectă.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol