1 decembrie 2023, 4:53

TEST RAPID. Trei tulpini diferite în două ore

Italia a dezvoltat un test rapid care, în doar două ore, permite identificarea a trei variante ale virusului SARS-CoV-2.

Produsul ar putea fi disponibil în toate laboratoarele care fac analiza testelor moleculare până la sfârșitul lui februarie.

Este un instrument care permite efectuarea unui prim screening pe testele pozitive. ”Urmează apoi secvențierea materialului genetic fie pentru a avea o confirmare definitivă, fie pentru a identifica eventuale noi variante, altele decât britanică, braziliană și sud-africană”, a declarat virologul Francesco Broccolo.

Spre deosebire de testul dezvoltat la început și bazat pe o tehnologie brevetată, noul test a fost dezvoltat de Broccolo însuși cu o companie italiană și se bazează pe o modificare a tehnicii de reacție în lanț a polimerazei (PCR).

Denumită PCR Multiplex, tehnica este specializată în identificarea mutațiilor dintr-o genă folosind sonde moleculare marcate cu molecule fluorescente (fluorocromi). „Aceștia din urmă identifică variantele”, a spus virologul.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol