8 decembrie 2021, 1:46

Testele Covid-19 cu salivă au fost aprobate. Elevii vor începe să fie testați

Statul va cumpăra 70 de milioane de teste de salivă pentru școli. Decizia a fost aprobată astăzi, în cadrul ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), condus de premierul Florin Cîțu.

„Se aprobă stabilirea unei noi categorii de produse, stocuri de urgență medicală de strictă necesitate, constând în teste rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ”, se arată în hotărârea CNSU.

Prin Hotărârea nr. 83, fondurile necesare achiziției vor veni din Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului. Testele de salivă ar urma să fie utilizate în școli, pentru testarea elevilor, astfel încât aceștia să poată participa în persoană la cursuri.

La cererea premierului Florin Cîțu, Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România urma să emită un răspuns în privința omologării acestor teste, dat fiind că ele nu erau încă autorizate la noi în țară.

Pentru a reveni la cursuri fizic, copiii trebuiau testați, dar aceste testări se făceau până acum pe banii părinților.

Foto: „Covid-19 Antigen test on blue background” by Marco Verch Professional Photographer, Flickr, CC BY 2.0


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.