3 martie 2024, 7:59

The Guardian se întreabă: unde vom mai bea dacă energia electrică va continua să se scumpească?

Costurile cu energia cresc vertiginos și peste 70% dintre pub-uri nu se așteaptă să supraviețuiască iernii, scrie The Guardian

Berarii independenți și operatorii de baruri din Marea Britanie avertizează asupra unui „scenariu apocaliptic” dacă guvernul nu ia măsuri urgente.

Berarii independenți din Marea Britanie au cerut miniștrilor să intervină pentru a salva sectorul, în timp ce o cercetare a arătat că peste 70% dintre pub-uri nu se așteaptă să supraviețuiască iernii dacă nu se face nimic pentru a reduce costurile energetice.

Scrisoarea berarilor

Într-o scrisoare adresată cancelarului Nadhim Zahawi, berarii independenți au cerut intervenția imediată a guvernului, avertizând că o industrie artizanală cândva înfloritoare se confruntă acum cu o „incertitudine gravă”. Aceștia au declarat că impactul facturilor energetice în creștere este agravat de scăderea vânzărilor, deoarece gospodăriile încearcă să economisească bani, de lipsa de echipamente, cum ar fi butoaie, cutii de conserve și gaz CO2, și de o recoltă slabă de hamei, care determină creșterea prețurilor.

„Am intrat într-una dintre cele mai dificile perioade pentru sectorul berii”, a declarat Societatea Berarii Independenți, într-o scrisoare semnată și de președintele Campaniei pentru Real Ale. „Micii producători de bere raportează că facturile lor de energie se dublează sau se triplează, ceea ce pune în pericol capacitatea lor viitoare de a produce bere”.

Avertismentul a venit în contextul în care operatorii de pub-uri au raportat creșteri similare ale costurilor cu energia, existând rapoarte conform cărora unii furnizori refuză să ofere noi contracte pentru acest sector, deoarece se tem că pub-urile ar putea să nu-și poată plăti facturile. Mai mult de 35% dintre operatori au declarat că și-au dublat costurile cu utilitățile, în timp ce 30% au declarat că acestea s-au triplat.

Un operator a declarat că a primit o ofertă pentru energie de aproape șase ori mai mare decât cea din contractul său actual.

Aproape trei sferturi dintre respondenți au declarat că nu își vor putea permite aceste creșteri.

Heath Ball, directorul general al Frisco Group, care operează trei baruri în sud-estul Angliei, a declarat că barurile se confruntă cu un „scenariu apocaliptic”. „Această criză a facturilor la energie vine pe fondul celor mai dificile momente în care afacerile încearcă să se redreseze după criza Covid și cred că reprezintă o amenințare și mai mare pentru supraviețuirea puburilor”, a declarat el pentru Morning Advertiser.

 

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol