14 aprilie 2024, 20:49

Ți-ai pierdut accesul la contul de social media și nu știi ce să faci pentru recuperarea lui?

Dacă observi activități neobișnuite pe contul tău de social media, cum ar fi postări sau mesaje pe care nu le-ai făcut tu, modificări în setările contului fără acordul tău, cum ar fi schimbarea parolei, primirea unor notificări despre încercări de conectare suspecte sau observarea unor conturi necunoscute în lista ta de prieteni, atunci există posibilitatea să-ți fi fost spart contul.

În fața unei situații neplăcute precum spargerea contului, pașii esențiali sunt: păstreză-ți calmul, schimbă-ți imediat parola, activează autentificarea cu doi factori și raportează incidentul platformei.

Echipa Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC) ți-a pregătit un ghid extrem de util pentru protejarea și recuperarea conturilor social media – Facebook, Instagram, WhatsApp, TikTok și Youtube.

Securitatea online începe cu acțiuni rapide!

Ce înseamnă toate acestea?

Consecințele piratării contului depind de cantitatea de informații personale pe care ați pus-o la dispoziție, de exempplu, data nașterii, adresa, numele membrilor familiei.

Este posibil ca informațiile dumneavoastră să fie utilizate pentru a vă accesa celălalte conturi sau pentru a vă fura identitatea.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol