19 mai 2024, 23:50

TikTok a șters O JUMĂTATE DE MILION de videoclipuri fake după conflicul Israel-Hamas

TikTok a anunţat că a şters peste 500.000 de videoclipuri şi a închis 8.000 de transmisiuni în direct legate de conflictul dintre Israel şi Hamas, la câteva zile după un avertisment din partea UE care i-a reamintit obligaţia de a lupta împotriva conţinuturilor ilegale.

Din 7 octombrie, „am eliminat peste 500.000 de videoclipuri şi am închis 8.000 de livestream-uri în regiunea afectată, pentru încălcarea regulilor noastre”, a precizat TikTok pe blogul său, adăugând că şi-a întărit echipele de moderare.

Joi, Bruxelles-ul a avertizat reţeaua de socializare chineză, foarte populară în rândul tinerilor, cu privire la obligaţia sa de a lupta împotriva „conţinuturilor ilegale” şi a „informaţiilor false”, în aplicarea noului act legislativ privind serviciile digitale (DSA).

„Aveţi o obligaţie specială de a-i proteja de conţinuturile violente (…) care par să circule pe scară largă pe platforma dumneavoastră fără măsuri de securitate speciale”, a scris comisarul european pentru Agenda digitală, Thierry Breton, într-o scrisoare adresată patronului TikTok, Shou Zi Chew.

Comisarul european a lansat avertismente similare către Meta, X (fostul Twitter) şi YouTube, în condiţiile în care un torent de conţinuturi violente şi de dezinformări legate de conflict inundă platformele.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol