5 august 2021, 8:51

Tinerii nu primesc educație sexuală la școală, așa că tiktok-erii preiau sarcina

Tinerii adulți curioși se străduiesc să găsească răspunsuri la întrebările despre schimbările din corpul lor în locurile care le sunt la îndemână, cum ar fi TikTok. Pediatri, ginecologi și terapeuți sexuali devin influenceri și destramă tabu-urile adolescenților. De exemplu, un videoclip urmărit de peste 7 milioane de ori explică dacă este necesar să te razi în părțile intime. Hashtag-ul #sexualhealth are peste 250 de milioane de vizualizări pe platformă.

Nevoia de răspunsuri vine în mare parte din cauza eșecurilor programelor de educație sexuală. Treizeci de state americane și districtul Columbia cer ca acest curs să fie predat în școlile publice, iar 22 de state doresc ca acest curs să fie corect din punct de vedere medical.

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor au identificat 19 subiecte ca fiind critice pentru acest domeniu și doar 38% dintre liceele din SUA le predau pe toate. Mai puțini adolescenți primesc astăzi educație sexuală formală în școală decât acum 14 ani. În timp ce guvernul federal a cheltuit peste două miliarde de dolari pentru programe destinate exclusiv abstinenței, nicio finanțare federală nu a fost vreodată dedicată educației sexuale.

TikTok umple golul educațional, dar platforma are limitările sale: oricine își poate crea un cont și poate partaja conținut, indiferent dacă informațiile sunt fiabile sau nu. TikTok are un regulament al comunității cu privire la ce conținut va fi eliminat dacă subiectul discutat este inadecvat – o categorie în care se încadrează multe videoclipuri sexuale, în ciuda bazei lor educaționale. În plus, există multe videoclipuri care partajează informații false.

Deși TikTok oferă un control solid pentru părinți, în comparație cu alte platforme, părinții încă își fac griji cu privire la conținutul adecvat vârstei tinerilor. Pe măsură ce adulții tineri caută mai multă educație sexuală extracurriculară online, crește nevoia de alfabetizare mediatică.

Câteva exemple de specialiști care au ales TikTok:

  • Tessa Commers, o pediatră din Seattle, a spus că este „incomod, dar de înțeles” ca atât de mulți tineri să apeleze la Internet; ea are 1,5 milioane de urmăritori. În cel mai apreciat videoclip al ei, a răspuns la o întrebare trimisă de un utilizator, despre dimensiunile organelor genitale și a generat cu acesta 1,6 milioane de aprecieri.
  • În timpul facultății din Scoția, Marlena Segar s-a oferit voluntară, să predea educație sexuală adolescenților. Tânăra de 24 de ani, cu numele „WeNudetoTalk” pe TikTok, are peste 1,6 milioane de urmăritori; cele mai vizionate videoclipuri ale ei sunt despre masturbare și virginitate.

 

Pe TikTok, tinerii pot alege să asculte și să fie elevi anonimi și invizibili. Dar educația sexuală trebuie să înceapă în școală și să continue în familie.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.