4 septembrie 2023, 16:19

TikTok schimbă unele setări pentru a se conforma regulilor UE

TikTok anunță noi schimbări pentru utilizatorii din UE, care ar putea avea un impact asupra utilizării rețelei de socializare.

TikTok implementează câteva noi modificări pentru utilizatorii din UE, în conformitate cu Legea serviciilor digitale a UE, care impune noi condiții de funcționare pentru platformele digitale, pentru a proteja mai bine confidențialitatea utilizatorilor.

Iar schimbările ar putea modifica semnificativ experiența utilizatorilor din UE.

În primul rând, utilizatorii din UE vor putea în curând să dezactiveze afișarea automată a conținutului, ceea ce înseamnă că recomandările For You și LIVE nu se vor mai baza pe profilul personal.

Ce înseamnă asta?

După cum a explicat TikTok:

„Acest lucru înseamnă că feed-urile For You și LIVE vor arăta în schimb videoclipuri populare atât din locurile în care locuiește utilizatorul, cât și din întreaga lume, în loc să le recomande conținut în funcție de interesele lor personale. În mod similar, atunci când folosesc căutarea nepersonalizată, [utilizatorii din UE] vor vedea rezultate alcătuite din conținut popular din regiunea lor și în limba lor preferată. Fluxurile lor Following și Friends vor continua să afișeze creatorii pe care îi urmăresc, dar în ordine cronologică, mai degrabă decât în funcție de profilul privitorului.”

Algoritmul atotputernic al feed-ului TikTok este ceea ce a alimentat succesul său masiv, și va fi interesant de văzut dacă pierderea acestor recomandări duce la o scădere a utilizării în UE.

Aceasta va fi opțională, iar utilizatorii din UE nu vor fi nevoiți să dezactiveze neapărat personalizarea. Dar ar putea declanșa o mare schimbare în utilizarea TikTok, ceea ce ar putea crește importanța ca utilizatorii să urmărească creatorii care le plac în aplicație, spre deosebire de faptul că TikTok ar putea să le arate cele mai relevante clipuri, pe baza utilizării lor.

Publicitatea personalizată

TikTok dezactivează, de asemenea, publicitatea personalizată pentru utilizatorii din UE cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani, adăugând totodată o nouă opțiune prin care utilizatorii din UE pot raporta conținutul pe care îl consideră ilegal în aplicație.

„[Utilizatorii] vor putea alege dintr-o listă de categorii, cum ar fi discursul instigator la ură, hărțuirea și infracțiunile financiare. Conținutul care este raportat ca fiind ilegal va fi mai întâi analizat în funcție de Ghidurile noastre pentru comunitate și va fi eliminat la nivel global dacă încalcă politicile TikTok. Dacă nu, atunci noua noastră echipă dedicată de moderatori și specialiști în domeniul juridic va evalua dacă încalcă legea și vom restricționa accesul la conținut doar în țara respectivă.”

TikTok spune că va informa, de asemenea, utilizatorii atunci când conținutul lor a fost raportat și le va oferi posibilitatea de a face apel la orice decizie.

Transparență

În cele din urmă, TikTok va facilita, de asemenea, o mai mare transparență în ceea ce privește acțiunile sale de moderare.

„De exemplu, dacă decidem că un videoclip nu este eligibil pentru recomandare deoarece conține afirmații neverificate despre alegeri care încă se desfășoară, vom anunța utilizatorii. De asemenea, vom împărtăși mai multe detalii despre aceste decizii, inclusiv dacă acțiunea a fost luată de o tehnologie automatizată, și vom explica modul în care atât creatorii de conținut, cât și cei care depun un raport pot face apel la o decizie.”

Sursă SocialmediaToday


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol