3 martie 2024, 10:35

TIMIȘOARA: The Night-Art Festival aduce “Pământul plutitor” pe Bega

În anul Capitalei Culturale Europene, Lights On – The Night-Art Festival este inclus în programul Timișoara 2023. Evenimentele au loc în perioada 27 septembrie – 14 octombrie, când orașul de pe Bega va deveni un caleidoscop de lumină și cultură, transmite Radio România Timișoara.

Sub deviza „Culture Doesn’t Sleep”, Timișoara devine un laborator pentru explorarea culturii nocturne, cu activități structurate în trei domenii principale: Light, Research, Experiment.

Unul dintre punctele de atracție ale Night-Art Festival va fi instalația “Floating Earth” – Pământul plutitor, creată de artistul britanic Luke Jerram. “Floating Earth” este o o replică detaliată a Pământului, care va pluti pe apele canalului Bega, în apropierea Podului de Fier din cartierul Iosefin.

Pe lângă aspectul vizual, instalația va oferi un spectacol sonor, prin care să conecteze ascultătorii la ritmul universului.

Toți cei interesați de semnificațiile acestei instalații inedite, sunt așteptați în perioada 3 – 18 octombrie, înntre orele 18.00 și 23.45. Mai mulți ghizi vor prezenta mesajul acestei instalații și vor sublinia angajamentul față de protecția mediului și respectul față de Pământ.

“Rezistentă în fața vânturilor puternice și intemperiilor, Floating Earth transformă râul într-un scenariu al conștientizării și respectului pentru planeta ce ne găzduiește”, transmit organizatorii.

Proiectul Night-Art Festival face parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul BEGA, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.
Mai multe informații despre evenimentele incluse în cadrul Lights On Bega puteți afla mai multe de pe site-ul lightsonromania.com/the-night-art-festival.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol