1 februarie 2024, 10:51

Timișoara va avea linie de tren de la Gară la Aeroport

Guvernul urmează să aprobe o investiție de peste 400 de milioane lei pentru legătura feroviară între Gara de Est a municipiului Timișoara și Aeroportul Internațional Traian Vuia, potrivit informării care se regăsește pe site-ul Secretariatului General al Guvernului.

Este o linie de tren cu o lungime de 5 kilometri care va face legătura între rețeaua feroviară națională a CFR Infrastructură și Aeroportul Timișoara, atât administratorul liniilor de tren cât și aeroportul fiind în subordinea Ministerului Transporturilor. Durata de execuție este de 22 de luni.

Bucureștiul are asigurată legătura feroviară cu Aeroportul Otopeni din 2020, iar pentru Aeroportul Brașov – Ghimbav (estimat a deveni operațional la vară) Executivul a aprobat Proiectul de Hotărâre de Guvern cu indicatorii tehnico-economici ai liniei de 21 kilometri în august 2022.

Linia de cale ferată de la Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara va permite transportul pasagerilor către municipiul Timișoara precum și către alte orașe din România. Se vor efectua lucrări de execuție linii de cale ferată noi pe racordul către Aeroportul Internațional Traian Vuia, respectiv se vor moderniza instalațiile de semnalizare feroviară de pe linia existentă și se vor construi instalații feroviare noi pentru conexiunea cu aeroportul, precizează Ministerul Transporturilor, scrie Economedia.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol