4 decembrie 2021, 3:09

Tinerele sub 25 de ani vor primi contraceptive gratuite. Ce țară a luat această decizie

Tinerelor cu vârste sub 25 de ani din Franța li se vor oferi servicii medicale şi produse contraceptive gratuite, începând cu anul viitor, a anunţat ministrul Sănătăţii. Guvernul de la Paris ia această măsură din cauza unei scăderi a măsurilor contraceptive înregistrate la un anumit număr de femei, care renunță la aceste soluții în primul rând din motive financiare, scrie franceinter.fr.

Până acum, contracepția gratuită era rezervată doar minorelor, scrie sursa citată. Serviciile de contracepţie sunt gratuite în Franţa pentru cei cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani din 2013 şi pentru cei sub 15 ani din august 2020.

Ministrul Sănătăţii, Olivier Véran a declarat că femeile sub 25 de ani nu vor fi taxate pentru programări medicale, teste sau alte proceduri medicale legate de controlul naşterilor.

Aceasta va acoperi contracepţia hormonală, testele biologice, prescrierea contracepţiei şi toate serviciile legate de contracepţie până la vârsta de 25 de ani”, a spus ministrul. „Există un declin în utilizarea contracepţiei în rândul unui anumit număr de femei tinere şi principalul motiv pentru aceasta este cel financiar. Costă prea mult. Este inacceptabil ca femeile să nu se poată proteja, să nu poată avea contracepţive, dacă aceasta este alegerea lor, evident, pentru că nu şi-o permit ”, a adăugat Véran.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.